Nieuwsbrief Februari 2021

Door Daan Koenraadt

Ervaringwijzer

Beste betrokkenen,

Leuk om te zien dat je ons nog steeds volgt! In deze brief vertellen we over de start van regio Zuidoost Utrecht, vragen wij om jullie input en is de officiële zoektocht naar een eigen developer begonnen!

Regio Zuidoost Utrecht is begonnen!

De regio Zuidoost Utrecht heeft in de aanbesteding opgenomen dat zij komende vier jaar hun cliëntervaringen continu zullen meten met behulp van Ervaringwijzer. Zij zijn daarom een pilot gestart met zes jeugdzorgaanbieders en twee aanbieders binnen de Wmo. Naast het in kaart brengen van het zorglandschap worden de ervaringen, die deze groep opdoet in de komende tijd, gebruikt om andere zorgaanbieders te enthousiasmeren en een vliegende start te geven. De eerste respons is al binnen en over zes weken wordt de eerste periode geëvalueerd.

Hoe gaan we het huis verder uitbouwen?

Het afgelopen jaar hebben we een nieuw platform ontwikkeld, een nieuw huis vol mogelijkheden. Van velen krijgen wij te horen dat het huis mooi en functioneel is, maar een huis is nooit af. Het is tijd om te gaan klussen, uit te breiden en nieuwe functionaliteiten te maken. Uiteraard bouw je een huis nooit alleen en altijd met behulp van een blauwdruk, daarom vragen wij om jullie hulp! Welke functionaliteiten zien jullie graag ontwikkeld worden om dit huis nog toegankelijker, aantrekkelijker en comfortabeler te maken? Om dit proces te stroomlijnen hebben wij een korte poll gemaakt waarin wij vragen naar jullie wensen, feedback en ideeën.

Klik hier voor de poll.

Daarnaast is ook de officiële zoektocht naar een vakman gestart: de zoektocht naar een developer! Het zou ons enorm helpen wanneer dit bericht gedeeld wordt, des te sneller kunnen we de verbouwing starten.

De eerste bewegingen van Stichting Pulse

Stichting Pulse is begonnen en zal twee vragenlijsten gebruiken om te starten. Één voor coaching en één voor de groepsactiviteiten. Op termijn zullen meerdere onderzoeken worden ontwikkeld met als doel om in ieder domein – in totaal zeven domeinen – continu ervaringen te kunnen meten. Binnenkort zullen wij onze Helpdesk updaten zodat ook de vragenlijsten van Pulse te vinden zijn in onze bibliotheek. Mocht je de vragenlijsten al eerder willen ontvangen, horen wij dat graag!

Het verslag van de tweede gebruikersbijeenkomst

Ook de tweede gebruikersbijeenkomst was een succes met een hoge opkomst, veel vragen en ervaringen werden gedeeld. Gemeente Utrecht is bezig om een verslag te maken van de bijeenkomst om afwezigen of andere geïnteresseerden op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen. De volgende bijeenkomst is in de maak voor april!

Samen wijzer worden?

Contact opnemen